OVER CHAPEAU

Hoewel mijn roots in het Gelderse Bemmel liggen, is Amsterdam inmiddels al jaren mijn thuisbasis. Op de toen nog aan de Herengracht gelegen Frederik Muller Academie (FMA), kreeg ik naast het corrigeren, redigeren en schrijven van aansprekende teksten, een stevige basis mee voor de planmatige en organisatorische kant van het ontwikkelen en uitvoeren van communicatieprocessen en -middelen.

Ervaring

De FMA werd ook wel de opleiding voor Boekhandel en Uitgeverij genoemd. Niet vreemd dus dat ik na mijn studie bij een uitgeverij terechtkwam. Bij WEKA Uitgeverij in Amsterdam heb ik elf jaar als coördinerend redacteur gewerkt aan de totstandkoming van diverse HR-uitgaven. In het schrijven van teksten heb ik me verder gespecialiseerd als projectmanager/redacteur bij communicatiebureau Nestas in Almere. Gedurende een periode van zes jaar schreef ik diverse teksten op het gebied van wonen en zorg en verzorgde ik het projectmanagement van talloze magazines, nieuwsbrieven, boeken en websites.

Specialisatie

Het thema zorg draag ik nog steeds een warm hart toe. Als gastvrouw in het VU Ronald McDonald Huis bied ik, samen met collega-vrijwilligers, ouders van zieke kinderen een thuis ver van huis. Daarnaast ben ik actief als maatje van een van de bewoners van verzorgingshuis Menno Simons in Amsterdam en publiceer ik regelmatig redactionele bijdragen in de Wijkkrant voor Buitenveldert & Prinses Irenebuurt over dit thema.
Ik hecht veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid en ben aangesloten bij Bewust Amstelland.